Полицька громада

Рівненська область, Вараський район

Новини

Дата: від до Скинути
25 Січня, 2023 р., 15:01
     Свобода від домашнього насильства та насильства за ознакою статі одне з основоположних прав і свобод людини.
23 Січня, 2023 р., 15:06
#Події_в_бібліотеці
23 Січня, 2023 р., 15:04
   В Костополі відбулися матчі другого туру чемпіонату Рівненської області серед жінок. Що цікаво – звітний тур практично повністю повторив результати попереднього.
22 Січня, 2023 р., 15:11
    22 січня 1919 року на площі перед Київською Софією відбулась омріяна українськими патріотами подія: було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки.
18 Січня, 2023 р., 16:25
    Умови праці за трудовим договором під час війни регулюються Законом України від 15.03.2022 року №2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану». При укладенні трудового договору в період дії воєнного стану умова про випробування під час прийняття на роботу може встановлюватися для будь-якої категорії працівників. Крім того, сторони (роботодавець і працівник) визначають форму трудового договору за згодою. З метою оперативного залучення до виконання роботи нових працівників, а також усунення кадрового дефіциту та браку робочої сили, у тому числі внаслідок фактичної відсутності працівників, які евакуювалися в іншу місцевість, перебувають у відпустці, простої, тимчасово втратили працездатність або місцезнаходження яких тимчасово невідоме, роботодавці можуть укладати з новими працівниками строкові трудові договори у період дії воєнного стану або на період заміщення тимчасово відсутнього працівника.
18 Січня, 2023 р., 16:24
 Уряд на своєму засіданні 27 грудня 2022 року затвердив Порядок розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця (власника або уповноваженого ним органу, фізичної особи, яка використовує працю найманих працівників) у зв'язку з виявленням невідповідності працівника займаній посаді за станом здоров'я за наявності в нього права на призначення дострокової пенсії за віком. Цей Порядок визначає механізм розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця у зв'язку з виявленням невідповідності займаній посаді за станом здоров'я працівника, якому на день звільнення залишилося не більше ніж півтора року до досягнення пенсійного віку, за наявності в нього страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за віком у мінімальному розмірі.
18 Січня, 2023 р., 16:23
  Ненормований робочий день – це особливий режим робочого часу, який встановлюється для певної категорії працівників у разі неможливості нормування часу трудового процесу. Слід пам’ятати, що ненормований робочий день є винятком з правил і застосовується до тих працівників, праця яких має особливе суспільне значення.  У разі потреби, ця категорія працівників виконує роботу понад нормальну тривалість робочого часу (ця робота не вважається надурочною). Міра праці у даному випадку визначається не тільки тривалістю робочого часу, але також колом обов’язків і обсягом виконаних робіт, тобто навантаженням (пункт 1 Рекомендацій щодо порядку надання працівникам з ненормованим робочим днем щорічної додаткової відпустки за особливий характер праці, затверджених наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 10.10.1997 № 7 (далі - Рекомендації).
18 Січня, 2023 р., 16:21
   Після набуття чинності Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин» від 01.07.2022 р. №2352-IX роботодавець зобов’язаний зберігати лише робоче місце й посаду за працівниками, яких увільнено від роботи на час військової служби.  Однак є винятки, коли деякі роботодавці все ж таки будуть продовжувати виплачувати заробітну плату мобілізованим працівникам.  На які гарантії від підприємства має право працівник, якого призвали до лав ЗСУ Обов’язок збереження трудових гарантій за працівниками, призваними на військову службу, поширюється як на юридичних осіб, так і на ФОП, до моменту завершення воєнного стану або до моменту звільнення працівника з військової служби, закінчення контракту.
18 Січня, 2023 р., 16:17
   В Україні працюючі жінки при виході у відпустку по вагітності та пологах отримують відповідну допомогу. Підставою для її призначення є листок непрацездатності, сформований на підставі медичного висновку. Кому надається 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь