Полицька громада

Рівненська область, Вараський район

Яким буває насильство?

Дата: 27.11.2023 11:48
Кількість переглядів: 61

Яким буває насильство? Це не лише удари та синці, але й приниження, позбавлення найнеобхіднішого, контроль, шантаж тощо. Зараз пояснимо, які види насильства та як їх розрізнити.

🔸 Фізичне насильство — нанесення побоїв та інших тілесних ушкоджень, порушення фізичного чи психічного здоров’я. Сюди входять не лише побої, але й, наприклад, позбавлення їжі та відпочинку, примус до вживання наркотиків та алкоголю.

🔸 Економічне насильство — позбавлення житла, їжі, одягу та іншого майна чи коштів, на які постраждалі мають передбачене законом право. Наприклад, перешкоджання роботі та навчанню, відмова у використанні власних коштів на свій розсуд.

🔸 Психологічне насильство пов'язане з дією на психіку шляхом словесних образ або погроз, переслідування, залякування, якими навмисно спричиняються емоційна невпевненість, нездатність захистити себе. Це різноманітні маніпуляції на кшталт газлайтингу, шантажу, постійної критики.

🔸 Сексуальне насильство — це протиправне посягання на статеву недоторканість іншої людини, а також будь-які дії сексуального характеру щодо неповнолітнього/-ї. Це домагання, зґвалтування, дотики без згоди, вербальний примус до сексу.

Будь-яке насильство, навіть якщо воно не залишає слідів на тілі, є злочином. Якщо ви страждаєте від насильства, не мовчіть — зверніться по захист та підтримку!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь