Полицька громада

Рівненська область, Вараський район

Новини на Гіді

Дата: 15.09.2022 12:54
Кількість переглядів: 460

Фото без опису

Україна вдруге представить власний павільйон на головній tech-конференції світу Web Summit. Топові стартапи, фонди, ІТ-компанії та держава спільно презентують потужну українську техекосистему світовому ІТ-ком’юніті. 

Web Summit — це понад 70 тисяч відвідувачів, 2000+ стартапів та 900+ спікерів, серед яких представники найбільших компаній світу: Apple, Google, Amazon, OpenSea, Microsoft тощо. 

Минулого року українська ІТ-індустрія вперше була представлена окремим павільйоном та треком в офіційній програмі саміту. А вже цього року українська делегація матиме один з найбільших павільйонів. Також у Web Summit візьме участь найбільша делегація українських стартапів. Український фонд стартапів спільно з GIST відібрали 24 команди, які презентують свої проєкти на конференції. 

«Ми впевнені, що саме діджитал стане основою відбудови України та дозволить нашій країні відновлюватись швидкими темпами. Крок за кроком створюємо цифрову державу, підтримуємо стартапи та намагаємось не заважати розвитку бізнесу. Спільне представництво на топовій технологічній конференції світу Web Summit – це саме про ефективну співпрацю держави та бізнесу. Разом ми маємо розповідати світу про нову цифрову Україну, про країну неймовірних можливостей та сміливих людей», – каже Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан. 

Участь України у Web Summit — це не лише можливість для бізнесу знайти нових клієнтів, партнерів та інвесторів. Але й одразу звернутися до техгігантів, розповісти про потреби України світовому tech-ком’юніті та переконати їх ще більше інвестувати у відбудову нашої держави. Це ще одна нагода заявити на весь світ, що найкращий час для інвестицій в Україну – це зараз, а не після війни.

Попри зухвалу агресію росії, український ІТ-сектор продемонстрував неймовірну стійкість та рішучість навіть у найгірші для країни часи. За даними Національного банку України, обсяг експорту комп'ютерних послуг за перше півріччя 2022 року сягнув $3,74 млрд. Це на 23% більше, ніж за аналогічний період 2021 року. Українські стартапи та технологічні компанії залучили майже $350 млн за перші пів року. Пул технологічних талантів країни налічує вже близько 300 000 розробників. ІТ залишається майже єдиною галуззю в Україні, яка постійно зростає. 

Генеральний партнер проєкту – інноваційний парк UNIT.City. Проєкт реалізується спільними зусиллями співорганізаторів — Українського фонду стартапів, Міністерства цифрової трансформації, Посольства України в Португалії, Sigma Software Group, Українського Хабу, Європейської Бізнес Асоціації та партнерів — Flyer One Ventures, Bitcoin Magazine Ukraine, SID Venture Partners та Sigma Software Labs. Інформаційна підтримка надається Tech Ukraine, Kyiv IT Cluster та IT Dnipro Community.

https://thedigital.gov.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь