Полицька громада

Рівненська область, Вараський район

ЗВЕРНЕННЯ ДО ПІДПРИЄМЦІВ РАЙОНУ

Дата: 17.01.2022 12:20
Кількість переглядів: 145

Ще 1 липня 2013 року набрав чинності Кодекс цивільного захисту України (КЦЗ), і відповідно з цієї дати дозволи на початок роботи були скасовані. Їх повністю замінила декларативна схема початку роботи підприємств.

Згідно із ч. 2 ст. 57 КЦЗ, початок роботи новоутворених підприємств і початок використання суб’єктами господарювання об’єктів нерухомості (будівель, споруд або їх частин) здійснюється на підставі поданої та зареєстрованої декларації відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства у сфері пожежної безпеки (далі – Декларація).

Декларацію потрібно подавати для реєстрації до територіального відділення Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Передбачене як безпосереднє подання, так і подання через адміністратора. Зареєструвати її (або обґрунтовано відмовити в реєстрації) повинні протягом 10 календарних днів із моменту отримання. Процедура реєстрації декларації безкоштовна.

Що ж буде, якщо почати використовувати об’єкт не зареєструвавши декларації? У ч. 5 ст. 57 КЦЗ сказано, що суб’єкт господарювання може використовувати об’єкти лише з моменту реєстрації декларації.

Завдяки Закону № 5404, КУпАП доповнено ст. 175-2, згідно з якою провадження діяльності підприємцями та підприємствами без зареєстрованої декларації (звичайно ж, лише в тому випадку, коли реєстрація декларації обов’язкова) тягне за собою накладення штрафу - від 150 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (2550,00 грн. - 3400,00 грн.).

За довідковою інформацією просимо звертатися в консультаційний центр Вараського районного управління Головного управління ДСНС України у Рівненській області за адресою м. Вараш, вул. Правика, 1, або ж скористатися онлайн-сервісом через сайт ДСНС України за посиланням https://e-services.dsns.gov.ua/

Вараське районне управління ГУ ДСНС України у Рівненській областіФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь