Полицька громада

Рівненська область, Вараський район

Рейд по торгових точках с. Полиці.

Дата: 16.12.2021 15:59
Кількість переглядів: 290

           З метою попередження правопорушень, бездоглядності, вживання дітьми слабоалкогольних і спиртних напоїв, паління, виявлення фактів порушення вимог законодавства щодо продажу дітям слабоалкогольних і спиртних напоїв, тютюнових виробів, 16 грудня 2021 року Службою у справах дітей виконавчого комітету Полицької сільської ради спільно з інспектором ювенальної превенції Вараського РВП ГУНП в Рівненській області Тетяною Дукач проведено рейд по торгових точках с. Полиці. З працівниками крамниць проведені профілактичні бесіди щодо попередження продажу спиртних та слабоалкогольних напоїв, тютюнових виробів неповнолітнім, також проведена профілактична робота, направлена на здоровий спосіб життя, недопущення негативних проявів у житті підлітків.

       До уваги батьків!

       В даний час розпиття алкогольних та слабоалкогольних напоїв неповнолітніми є дуже актуальною темою.

       Середній вік, коли підлітки починають вживати алкоголь, – 13-15 років. За вчинення незначних адміністративних проступків, серед яких і розпиття алкогольних напоїв, в тому числі і пива, або поява в п’яному вигляді в громадському місці, неповнолітні несуть відповідальність з 16 річного віку.

За розпивання спиртних напоїв на вулиці, стадіоні, у сквері, парку, усіх видах громадського транспорту і за появу в нетверезому стані в громадських місцях складається протокол на неповнолітнього за статтею 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що тягне за собою попередження або накладення штрафу від 1 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо неповнолітньому не виповнилось 16 років, то за розпивання ним спиртних напоїв у громадських місцях і появу в громадських місцях у п’яному вигляді, відповідальність несуть його батьки за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме «невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей», що тягне за собою попередження або накладення штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Варто знати й те, що доведення неповнолітнього до стану алкогольного сп’яніння батьками неповнолітнього, особами, які їх замінюють, або іншими особами – тягне за собою накладення штрафу.

          Отже, Служба у справах дітей, звертається до батьків неповнолітніх та осіб, що їх замінюють:

- систематично контролюйте та обговорюйте проведення дозвілля дітьми у вільний від навчання час;

- приділяйте особливу увагу часу повернення дітей з прогулянок (не пізніше 22.00 годин вечора);

- не упустіть момент виховання та розвиток неповнолітніх дітей, а також налагодження довірливих стосунків, коли вони цього потребують.

        Подбаємо разом про здорове майбутнє наших дітей!Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь