Полицька громада

Рівненська область, Вараський район

Обережно! Чадний газ! - рятувальники закликають громадян дотримуватись правил безпечної поведінки в побуті

Дата: 13.11.2021 14:56
Кількість переглядів: 375

Щоб обігріти власні оселі господарі затоплюють печі, використовують сучасні опалювальні прилади. Однак, люди не завжди замислюються над потенційними ризиками, які несуть в собі різні види обігріву домівок. Однією із основних таких небезпек залишаються продукти горіння, а саме - чадний газ. Його основною особливістю є те, що за своїми хімічними та фізичними властивостями він не має кольору, запаху, смаку. В народі чадний газ, за його підступність та безпощадність, називають «мовчазним вбивцею».

Рятувальники ДСНС нагадують основні правила безпечної поведінки, дотримуючись яких можна уникнути трагедії:

1. Використовуйте тільки справне обладнання. Тріщини в пічній кладці, засмічений димар та інші «дрібниці» здатні призвести до непоправних наслідків.

2. Подбайте про гарну вентиляцію. Це стосується і квартир, і житлових будинків, і гаражів, в яких частіше всього не передбачена вентиляція.

3.Автолюбителям слід пам’ятати, що неможна проводити роботи в гаражі при працюючому двигуні.

Бережіть себе, своє здоров'я та життя! У разі появи у вас симптомів, схожих на отруєння чадним газом негайно зверніться до лікарів за допомогою. У разі потреби телефонуйте до Служби порятунку “101”!

Вараське районне управління ГУ ДСНС України у Рівненській області

На зображенні може бути: 1 особа та текст «служба порятунку рвненщини завхди HA BAPTI BAwOI безпеки rv.dsns.govu govua отруення чадним газом найчастше отруення побутовим чадним газом вдбуваеться серед сплячих людей, дтей залишених без нагляду людей, що знаходяться в CTAHI наркотичного або алког ольного спяниння симптоми отруення чадним газом головний бль: PBOTA: -запаморочення: бль рудях: -дратвливсть: сплутансть свдомос -порушення координац PIXIB: -синюшний выдтнокшкири свидомост»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь