Полицька громада

Рівненська область, Вараський район

Як себе поводити в разі радіаційної небезпеки?

Дата: 13.11.2021 14:43
Кількість переглядів: 318

         З 9 по 11 листопада в Рівненській області проходили командно-штабні навчання з органами управління та силами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Рівненської області

Державною службою України з надзвичайних ситуацій перевірялись готовність органів управління та сил цивільного захисту Рівненщини до реагування на надзвичайні ситуації, що викликані різким погіршенням погодних умов, або техногенними факторами, аваріями на найбільш потенційно-небезпечних об’єктах.

Зокрема дані навчання проходили і по сценарію аварії на енергоблоці ВП «Рівненська АЕС». В аспекті даного питання кожному, хто проживає в 30-ти кілометровій зоні спостереження Рівненської АЕС слід задуматися, а чи знаєте особисто Ви, що робити, якщо в районі оголошено евакуацію, та як себе поводити в разі радіаційної небезпеки. Чи хоча б знаєте Ви, що означає гучний гул сирени, який іноді чути у Вараші, Володимирці та околицях.

Так, звісно, дехто думає, що перевірка, яка проходить в області його не стосується, а знання, як поводити себе, наприклад, в разі аварії на АЕС навряд чи йому знадобиться, адже живемо ми у 21 столітті, і вірогідність повторення Чорнобильської катастрофи мізерна. Така безпечність, як показує історія невиправдана і доречним в такому разі буде народне прислів’я: «Поінформований – значить озброєний». Адже часто знання, як діяти в тій чи іншій надзвичайній ситуації зберігає здоров’я, чи навіть рятує життя.

У зв’язку з цим просимо Вас ознайомитися із інформаційними матеріалами, наведеними нижче. Адже слід зазначити, що більша частина території Вараського району перебуває в 30-кілометровій зоні Рівненської АЕС, і ми повинні усвідомлювати, що несе в собі загроза техногенної катастрофи.

А.МУРАВИНЕЦЬ

Начальник відділу ОППЗ та ЦЗ Вараського РУ ГУ ДСНС України у Рівненській області

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь