Полицька громада

Рівненська область, Вараський район

Рейди щодо заборони спалювання сухої рослинності

Дата: 08.11.2021 19:59
Кількість переглядів: 307

       Спалювання сухих рослинних залишків стало для наших громадян настільки звичним, що практично не звертається увага на те, якої шкоди ці дії завдають довкіллю, життю та здоров’ю людей.

       З метою проведення роз’яснювальної роботи щодо заборони випалювання сухої рослинності та листя, а також виявлення та притягнення до адміністративної відповідальності осіб, які здійснюють такі правопорушення в смт. Володимирець, с. Довговоля та на прилеглій території 5 листопада було проведено рейдове відпрацювання.

      До складу рейдової групи увійшли представники місцевої влади, відділення поліції № 1 Вараського РВП ГУ НП в області та Вараського районного управління ГУ ДСНС в області. Для відпрацювання був задіяний квадрокоптер рятувальників.

      Метою подібних рейдів є не лише нагадування про небезпеку та шкоду внаслідок випалювання сухої рослинності та листя, а й роз’яснення наслідків таких дій, які передбачені статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Дана стаття забороняє випалювання рослинності або її залишків. Санкція статті передбачає штраф на громадян від 3060 до 6120 грн. А ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду від 6120 до 12240 грн.

      Стаття 50 Конституції України, яка гарантує кожному безпечне для життя і здоров’я довкілля, кожен з нас має законне право боротися з несанкціонованим спалюванням сухотрав’я і рослинних залишків. Статті 16 і 22 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» забороняють спалювання листя.

       Подібні рейдові відпрацювання у Вараському районі проводилися і раніше і в разі необхідності будуть проводитися і надалі.

     Звертаємось до жителів району з проханням відмовитись від практики спалювання сухої трави, листя, чагарників, свідомо дотримуватись правил пожежної безпеки та спільно дбати про стан нашого довкілля!

     Вараське районне управління ГУ ДСНС України у Рівненській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь