Полицька громада

Рівненська область, Вараський район

Рятувальники закликають водіїв пропускати спецтранспорт ДСНС

Дата: 19.10.2021 16:52
Кількість переглядів: 394

Випадки, коли спецтранспорту не поступаються дорогою, стаються досить часто. Відтак, поки рятувальників байдужі водії не пропускають, або ж своїми діями чи бездіяльністю затримують їх рух, в рази збільшуються збитки від пожежі, а також підвищується ризик травмування та загибелі громадян на них.

Згідно з вимогами правил дорожнього руху, у разі наближення транспортного засобу з увімкненим синім проблисковим маячком та (або) спеціальним звуковим сигналом, водії інших транспортних засобів, які можуть створювати йому перешкоду для руху, зобов’язані дати йому дорогу і забезпечити безперешкодний проїзд зазначеного транспортного засобу.

Згідно з чинним законодавством, у разі ненадання переваги у русі транспортним засобам аварійно-рятувальних служб, бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги, пожежної охорони, поліції, що рухаються з увімкненими спеціальними світловими та (або) звуковими сигнальними пристроями, водії притягуються до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

Водії, пам’ятайте! Ваше відповідальне ставлення та повага до транспорту екстреної медичної служби – це своєчасне надання допомоги людям, які її потребують.

Вараське районне управління ГУ ДСНС України у Рівненській області

Немає опису світлини.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь