Полицька громада

Рівненська область, Вараський район

Відгуки Другої Світової...

Дата: 07.10.2021 11:10
Кількість переглядів: 532

В лісі біля Рафалівки грибник знайшов артснаряд Другої світової війни

6 жовтня о 13:00 год. групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Рівненській області було знищено артснаряд калібром 45 мм. часів Другої світової війни, який був виявлений в лісовому масиві біля смт Рафалівка Вараського району.

Вибухонебезпечний предмет напередодні виявив місцевий житель під час збирання грибів у лісовому масиві. Про знахідку він відразу повідомив рятувальників.

Слід додати, що на території району, не зважаючи на те, що від І та ІІ світових війн минуло багато десятиліть, щороку місцеві жителі досі знаходять вибухонебезпечні предмети: від патронів та гранат до артснарядів та авіабомб.

Шановні громадяни! В разі виявлення підозрілого предмету, схожого на боєприпас, необхідно негайно сповістити про це найближче розташований орган виконавчої влади, наприклад: сільську раду, дільничного інспектора поліції, пожежно-рятувальну службу ДСНС за телефоном «101».

Хоча на перший погляд, це може здатися шматком простого заіржавілого металу, проте насправді це може бути вибухонебезпечний предмет, який несе в собі смертельну небезпеку.

При знаходженні вибухонебезпечного предмета категорично забороняється: брати його до рук, наносити по ньому удари, робити спроби розібрати або переносити з місця на місце, кидати у вогнище або розводити над ним полум’я, збирати та здавати як металобрухт.

Пам’ятайте: краще попередити біду, ніж ліквідовувати її наслідки.

Начальник відділу ОППЗ та ЦЗ

Вараського районного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області

А. МУРАВИНЕЦЬ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь