Полицька громада

Рівненська область, Вараський район

Заходи з протипожежної безпеки під час жнив - запорука збереження врожаю!

Дата: 19.07.2021 10:56
Кількість переглядів: 430

В районі вже розпочалися жнива – гаряча пора для кожного хлібороба. Наразі погодна ситуація досить складна. Температура повітря висока, а дощів практично немає. У зв'язку зі спекою рівень пожежної небезпеки оголошено найвищий, 5 класу. А отже ризик виникнення пожеж дуже високий. Тому аграріям в цей період потрібно забезпечити здійснення необхідного протипожежного режиму, щоб неконтрольований вогонь вмить не знищив важку багатомісячну працю.

З метою недопущення виникнення пожеж у період збирання зернових нагадуємо основні вимоги норм з питань пожежної безпеки при збиранні врожаю:

до початку та на весь період збирання врожаю вся збиральна техніка, агрегати та автомобілі повинні бути обладнані первинними засобами пожежогасіння.

трактористи, комбайнери, їх помічники та інші особи, задіяні на роботах по збиранню врожаю, повинні пройти протипожежний інструктаж;

у період збирання забороняється спалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать на полях;

не дозволяється заправляння збиральної техніки пальним у хлібних масивах; заправляння машин пальним у нічний час у польових умовах.

СУВОРО забороняється курити та користуватись відкритим вогнем поряд із хлібними масивами.

Водії повинні пам’ятати, що, проїжджаючи поряд із хлібним масивом, не можна викидати недопалки в бік полів, це може призвести до пожежі із значними втратами.

Шановні громадяни, пам’ятайте, що дотримуватись вищезазначених вимог пожежної безпеки, а особливо під час жнив – обов’язок кожної людини! Лише спільними зусиллями ми не допустимо загорання хлібних масивів, адже це є основа економіки нашої країни.

 

Вараське районне управління ГУ ДСНС України у Рівненській області  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь