Полицька громада

Рівненська область, Вараський район

ПРОВЕДЕННЯ РЕЙДУ "ДІТИ ВУЛИЦІ"

Дата: 30.06.2021 22:16
Кількість переглядів: 325

          29.06.2021 року спеціалістом ССД Полицької сільської ради Тетяною Шепеть спільно з представником ювенальної превенції ГУНП Вараського РВП Тетяною Дукач було здійснено рейд по території Полицької сільської ради з метою профілактики правопорушень серед осіб, які не досягли  18 – річного, запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Під час  рейду було відвідано 3 сім’ї, які відносяться до таких, що потребують підвищеної соціальної уваги та підтримки. У даних сім’ях виховується в загальній кількості 13 дітей.

     З батькам сімейства були проведені бесіди щодо дотримання санітарно – гігієнічних умов у житлових приміщеннях, забезпечення регулярного харчування дітей, створення належних умов проживання для малолітніх і неповнолітніх дітей. Також були дані рекомендації щодо виключення випадків розпивання спиртних напоїв в присутності дітей, і загалом зловживання алкоголем. Наголошено на необхідності цільового використання державних коштів, контролі своєчасної оплати комунальних платежів.

    Під час інспекції до відома батьків було доведено,  що відповідно до Закону України «Про охорону дитинства» батьки або особи, що їх замінюють  зобов’язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров’я, фізичний , духовний і моральний розвиток, навчання, створювати належні умови для розвитку її природних здібностей, поважати гідність дитини, готувати її до самостійного життя та праці.  Ухиляння батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей, – тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (стаття 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

     На території сільської ради під час рейду не було виявлено безпритульних і бездоглядних дітей, неповнолітніх осіб, які вживають спиртні напої в людних місцях, біля магазинів. Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь