Полицька громада

Рівненська область, Вараський район

Патронат над дитиною

Дата: 30.04.2024 17:11
Кількість переглядів: 69

Шановні мешканці Полицької громади! Служба у справах дітей проводить роботу із запровадження послуги патронату над дитиною, направлену на пошук патронатних вихователів для дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах!

ЩО ТАКЕ ПАТРОНАТ НАД ДИТИНОЮ

👉 Патронат над дитиною - це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім'ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

👉 Патронатний вихователь - повнолітній, який за участю інших членів своєї сім'ї і з їх згоди надає послуги з догляду, виховання і реабілітації дитини в сім'ї.

👉 У сім'ю патронатного вихователя можуть бути одночасно влаштовані тільки діти, які являються між собою рідними братами і сестрами, або діти, які виховувалися в одній родині.

👉 Загальний термін перебування дитини в сім'ї патронатного вихователя не може перевищувати шість місяців.

👉 На період перебування дитини в сім'ї патронатного вихователя за нею зберігається право на аліменти, пенсію, інші соціальні виплати, а також на відшкодування шкоди у зв'язку з втратою годувальника, які вона мала до влаштування в сім'ю патронатного вихователя.

👉 Дитина, влаштована в сім'ю патронатного вихователя, має право підтримувати особисті контакти з батьками та іншими родичами.

👉 Призначення і виплата соціальної допомоги та грошового забезпечення здійснюються органами соціального захисту населення.

👉 Крім того, при влаштуванні дитини в сім'ю патронатного вихователя, її батьки не звільняються від обов'язку по утриманню дитини.

Довідник

Довідник 2

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь