Полицька громада

Рівненська область, Вараський район

Відгуки Другої Світової...

Дата: 07.10.2021 11:10
Кількість переглядів: 577

В лісі біля Рафалівки грибник знайшов артснаряд Другої світової війни

6 жовтня о 13:00 год. групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Рівненській області було знищено артснаряд калібром 45 мм. часів Другої світової війни, який був виявлений в лісовому масиві біля смт Рафалівка Вараського району.

Вибухонебезпечний предмет напередодні виявив місцевий житель під час збирання грибів у лісовому масиві. Про знахідку він відразу повідомив рятувальників.

Слід додати, що на території району, не зважаючи на те, що від І та ІІ світових війн минуло багато десятиліть, щороку місцеві жителі досі знаходять вибухонебезпечні предмети: від патронів та гранат до артснарядів та авіабомб.

Шановні громадяни! В разі виявлення підозрілого предмету, схожого на боєприпас, необхідно негайно сповістити про це найближче розташований орган виконавчої влади, наприклад: сільську раду, дільничного інспектора поліції, пожежно-рятувальну службу ДСНС за телефоном «101».

Хоча на перший погляд, це може здатися шматком простого заіржавілого металу, проте насправді це може бути вибухонебезпечний предмет, який несе в собі смертельну небезпеку.

При знаходженні вибухонебезпечного предмета категорично забороняється: брати його до рук, наносити по ньому удари, робити спроби розібрати або переносити з місця на місце, кидати у вогнище або розводити над ним полум’я, збирати та здавати як металобрухт.

Пам’ятайте: краще попередити біду, ніж ліквідовувати її наслідки.

Начальник відділу ОППЗ та ЦЗ

Вараського районного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області

А. МУРАВИНЕЦЬ

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь